Профорієнтаційна інформація зі спеціальності «Харчові технології. Бродильне виробництво і виноробство»

Харчова галузь займає провідну роль в житті людини. За античною міфологією особливою популярністю у всіх народів користувалося вино. Воно було народжене людиною і буде добрим супутником протягом усього її життя.

За келихом вина бажають здоров’я, щастя, радості, тріумфу перемоги. Келих вина супроводжує веселі та сумні моменти життя людини. А таке червоне вино як «Кагор» з давніх-давен використовувала церква для причастя як дорослих, так і дітей.

Хімічний склад вин збагачений вітамінами, органічними кислотами, мікроелементами, ферментами та іншими корисними речовинами, які поліпшують кровообіг організму, обмін речовин, регулюють водний баланс, виводять радіонукліди, зміцнюють кровоносні судини та імунітет, а розбавлене натуральне вино за 15 хвилин гальмує дію кишечної палички та холерного вібріону.

Під час навчання у нашому коледжі студенти спеціальності «Харчові технології. Бродильне виробництво і виноробство» набувають знання з виробництва як натуральних вин, так і оперативів: сидру та шампанського, пива та безалкогольних напоїв, кальвадосу та коньяку, горільчано-лікерних виробів, а також різного виду настійок: рому та віски.

Отримані теоретичні знання допомагають здобути практичні навички не тільки на виробництві, а навіть у домашньому господарстві. Знання технохімічного контролю якості продуктів, надають право працювати у всіх лабораторіях підприємств харчової галузі, так як ці аналізи контролю споріднені між собою.

ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ» випускає першокласних спеціалістів широкого спектру знань, тому для випускників спеціальності «Харчові технології. Бродильне виробництво і виноробство» є великий вибір для працевлаштування.

Наприклад,

1) в лабораторіях: громадського центру здоров’я (колишня санепідемстанція); радіобіологічній; державного центру стандартизації, метрології та сертифікації продукції.

2) технологами на винзаводах, де з повагою відносяться до випускників коледжу, а саме: торгової марки «Коблево» Миколаївської області; Дім марочних коньяків «Таврія» Херсонської області; заводи Одеської області; Закарпаття (в містах Ужгорож, Мукачево, Берегово), де розвинено виноградарське господарство; завод «Хортиця» м. Запоріжжя; шампанських вин м. Києва.

Крім того, випускники цієї спеціальності можуть працювати й у сфері обслуговування:

- у супермаркетах (консультантами з рекомендації вин);

- сомельє (у ресторанах і кафе, а також спеціалістами зі складання винної карти у цих закладах).

Після закінчення нашого навчального закладу студенти мають можливість вступити у вищі навчальні заклади.

Інформацію підготовлено викладачем

циклової комісії хіміко-технологічних дисциплін 

Павленко Л.П.

Поділитися в соціальних мережах:

 
 
 
 
 
Яндекс.Метрика Warning: Unknown: open(/var/www/bctdatu.zp.ua/data/mod-tmp/sess_1mematfi0fner5areg0aopigr7, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/bctdatu.zp.ua/data/mod-tmp) in Unknown on line 0