Циклова комісія хіміко-технологічних дисциплін

фото на сайт

Циклова комісія  хіміко-технологічних дисциплін є однією з найдосвідчених у коледжі. Її викладачі, користуючись авторитетом і повагою не тільки серед колег, а й далеко за межами навчального закладу, щорічно готують кваліфікованих фахівців, які з успіхом працевлаштовуються на провідних підприємствах переробної промисловості України. До складу  комісії входять 9 осіб, а саме:

Голова комісії: Нестерова Юлія Володимирівна

  1. Асєєва Ірина Олександрівна
  2. Григор`єва Любов Володимирівна
  3. Левченко Наталія Володимирівна
  4. Левченко Глеб Юрійович
  5. Нестерова Юлія Володимирівна
  6. Павленко Валентина Панасівна
  7. Павленко Людмила Панасівна
  8. Попова Ольга Іванівна
  9. Чередниченко Ірина Сергіївна

2 особи мають кваліфікаційну категорію «Спеціаліст вищої категорії», 2 – «Спеціаліст І категорії», 1 – «Спеціаліст ІІ категорії» та 4 – «Спеціаліст».  Викладачі комісії Левченко Н.В. та Попова О.І., яка до того ж обіймає посаду завідувача навчально-методичної лабораторії, мають педагогічне звання «Викладач-методист».

Щосереди викладачі циклової комісії проводять консультативні заняття зі студентами.

Зростаюча конкуренція на ринку праці спонукає викладачів комісії організовувати навчальний процес таким чином, щоб після отримання диплому випускники могли б професійно, відповідно посаді та функціональним обов’язкам, виконувати необхідний об’єм роботи. Справа йде про підготовку спеціалістів середньої ланки, які особливо необхідні на підприємствах галузей виноградарства та виноробства. Викладачі коледжу широко використовують інтерактивні методи навчання, проводять особисто-орієнтовні навчальні заняття, значну увагу приділяють організації самостійної роботи студентів.  Викладацький склад коледжу постійно відстежує тенденції у розвитку науки і техніки в Україні та у світі, оновлюючи актуальність нормативно-технічної документації, яка використовується в навчальному процесі. Викладачами циклової комісії хіміко-технологічних дисциплін були написані такі роботи, як:

Навчально-методичні посібники з дисциплін «Технологія зберігання, консервування та переробка плодів і овочів» (Попова О.І., 2010р.); «Хімія вина» (Павленко В.П., 2010р.);Навчальний посібник «Загальна технологія виноградних вин» (Григоренко В.Ф., Григор’єва Л.В. 2014р.); «Радіометричний контроль» (Павленко Л.П.,2010-2011рр.); «Технологія зберігання  плодів і овочів» (Попова О.І., 2011р); «Основи стандартизації й метрології» (Павленко В.П.,2011р).

Методичні розробки «Основи стандартизації і метрології» (Павленко В.П.,2011р.); «Самостійні роботи з дисципліни «Основи стандартизації і метрології» (Павленко В.П., 2012р.); «Хімія» (Левченко Н.В.,2013р.);  «Загальна біохімія» (Левченко Н.В.,2011р.);  «Аналітична хімія» (Левченко Н.В.,2012р.).

Методичні вказівки до виконання курсових і дипломних робіт (Григоренко В.Ф., 2013р., Григор’єва Л.В.,2013р., Попова О.І.,2013р).

Методична розробка «Авторське виноробство в Україні» (Григоренко В.Ф., 2014).

В рамках тижнів циклової комісії проводяться різноманітні відкриті заняття, виховні години, майстер-класи, лабораторні, вікторини, конференції, олімпіади. За останні роки найбільш визначними були такі роботи:

- Участь у  майстер-класі в м. Києві на тему: «Сучасні підходи до організації і методичного забезпечення гурткової роботи з навчальних дисциплін», (2011р. Григоренко В.Ф., Григор’єва Л.В.) ;

- Проведення майстер класу в м. Києві на тему: «Сучасні підходи до практичної підготовки студентів за професією «Засолювач овочів», (2012р. Кривцун О.І. Чередниченко І.С.);

- Загальноколеджівський виховний захід на тему: «Таємниці Сомельє». 2012р;

- Виступ на міжнародному семінарі з питань «Інтеграція освіти України у єдиний Європейський простір» на тему: «Сучасні вимоги ринку праці щодо підготовки фахівців в галузі виноробства», 2012р. (Григоренко В.Ф., Чередниченко І.С.)

Циклова комісія приймала активну участь при зустрічі французької делегації студентів та викладачів  аграрного ліцею Лібурн-Монтань. В процесі їх перебування на території  коледжу викладачами Григор’євою Л.В., Григоренко В. Ф.  було проведено майстер-клас – Дегустація української виноробної продукції.

Проведено науково-практичну конференцію «Розвиток авторського виноробства в Україні» (2013-2014 н.р.); учбова конференцію «Легендарні напої наших предків» (2014-2015 н.р.).

Якість підготовки спеціалістів, як показує досвід,  значною мірою залежить від того, як організовано практичну підготовку студентів безпосередньо та на виробництві.

Технологічна практика студентів проходить на кращих виноробних підприємствах України, у всіх регіонах, де вирощують виноград — в Криму, Херсонській, Миколаєвській, Запорізькій, Закарпатській, Одеській областях.

По завершенню навчального процесу студенти зі спеціальності «Бродильне виробництво і виноробство» захищають дипломні проекти.

Технолог бродильного виробництва і виноробства – це фахівець, який добре знає прогресивну технологію різноманітних видів виноробної продукції, пива, а також соку, квасу, мінеральної води, сучасні методи дослідження технологічних процесів, визначення економічної ефективності впровадження технологічних рішень, економіку і планування підприємницької діяльності.

Студенти зі спеціальності «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів» здають Державний іспит, який складається з двох частин: теоретичної і практичної.

Наші випускники можуть працювати на посадах технологів, майстрів, техніків-лаборантів, техніків-хіміків, начальників виробничої дільниці.

Навчання в коледжі дозволяє нашим студентам вивчити комп’ютерну техніку та її застосування на виробництві, визначити економічну ефективність, впровадження технологічних рішень, вивчити економіку і  планування підприємницької діяльності і це сприяє влаштуванню наших випускників на роботу в якості менеджерів.

 

 

 

 

 

 
Поділитися в соціальних мережах:
 

0 Коментарів

Залишити коментарій.

 
 

Залишити свій коментар

 




 
 


семь − 3 =

 
 
 
Яндекс.Метрика