181 Харчові технології (Бродильне виробництво і виноробство)

Термін навчання:
на базі 9 класів: 3 роки 5 місяців
на базі 11 класів: 2 роки 5 місяців

Форма навчання — денна та заочна.
Навчання в коледжі за спеціальністю 181 «Харчові технології» «Бродильне виробництво і виноробство» проводиться за рахунок коштів держбюджету.

Прийом заяв: з 11 по 20 липня
Вступні іспитиз 21 по 27 серпня

Документи для вступу: переглянути

Вступні іспити:
На базі 9 класів:

  1. Українська мова (тести)
  2. Математика (тести)

На базі 11 класів:
конкурс сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти :

  1. з української мови та літератури (обов’язково)
  2. з математики (обов’язково)

Про спеціальність 181 «Харчові технології» («Бродильне виробництво і виноробство»):

Технік-технолог з бродильного виробництва і виноробства – це фахівець, який добре знає прогресивну технологію виробництва різноманітних видів виноробної промисловості, пива, а також соку, квасу, мінеральної води, сучасні методи дослідження технологічних прийомів, хімічні методи аналізу, комп’ютерну техніку та її застосування на окремих виробничих дільницях, визначення економічної ефективності впровадження технологічних рішень, економіку і планування підприємницької діяльності.

Програма навчання:

Теоретичне навчання здійснюється за інноваційними технологіями з використанням персональних комп’ютерів. Високий рівень підготовки забезпечується вивченням циклу соціально-економічних, фундаментальних, професійно-орієнтованих та спеціальних дисциплін. Майбутні техніки-технологи одержують практичні навички і знання з виробництва різних видів виноробної продукції: шампанського, коньяків, виноградних і плодов-оягідних вин, а також соків, напоїв, пива, квасу, з розробки технології і впровадження нових марок високоякісних вин, з технологічного і мікробіологічного контролю, що сприяє підвищенню якості і стабільності вин у торговій мережі, глибоку економічну і організаційно-управлінську підготовку з менеджменту, маркетингу, економіки підприємства, організації і планування виробництва, основ підприємництва, бухгалтерського обліку. Під час проходження виробничої практики студенти отримують робочі професії: обробник виноматеріалів і соків, оператор фасувальних автоматів, оператор коньячних установок. Випускники можуть продовжити навчання у Київському університеті харчових технологій, Кримському державному аграрному університеті, Херсонському державному технічному університеті. Навчальний процес забезпечують висококваліфіковані викладачі.

Професійна діяльність випускника:

Технік-технолог підготовлений для професійної діяльності на:
  •  спиртових, лікеро-горілчаних, виноробних і пивоварних заводах;
  •  заводах безалкогольних напоїв та з розливу мінеральних вод;
  •  заводах з виробництва пивоварного (сухого) солоду, кормових дріжджів, ферментних препаратів, харчосмакових фабриках;
  •  заводах продтоварів і хлібокомбінатах (цехи по виготовленню безалкогольних напоїв та квасу), хлібоприймальних пунктах та інших підприємствах, які пов’язані з первинною переробкою зерно продуктів.
Обрана спеціальність надає можливість працювати в умовах ринкової економіки на посадах:
  • майстра цеху;
  • майстра виробничої дільниці;
  • техніка-технолога;
  • техніка-хіміка;
  • техніка-лаборанта.

Випускники коледжу мають можливість продовжити навчання у ВНЗ України за скороченим терміном згідно обраної спеціальності (за направленням коледжу) для отримання освітньо-кваліфікаційних рівнів «Бакалавр» та «Спеціаліст».

 

 

на базі 9 класів:

Поділитися в соціальних мережах:

 
 
 
 
 
Яндекс.Метрика